Rijimpressie Opel Ampera-E

Introductie

In tegenstelling tot zijn voorganger is de Opel Ampera-E een volledig elektrische auto. De vlot ogende hatchback met een hoge instap heeft een actieradius van 420 kilometer (WLTP).  De Ampera-E is voorzien van een groot 66kWh accupakket. Bij een openbare laadpaal van 22 kWh kan, doordat de auto maar op 1-fase laadt, met maximaal 7,4 kWh per uur laden. Een lege accu is binnen 9 uur en 15 minuten weer volgeladen. Snel laden kan ook, dan is de accu na 66 minuten weer voor 80% volgeladen.

De praktijk

Afgelopen weekend hadden wij de Opel Ampera-E tot onze beschikking en konden we zelf ervaren hoe de auto zich in de praktijk staande houdt. De auto rijdt soepel, is stil en je kunt goed meekomen in het dagelijkse verkeer. De topsnelheid is afgeregeld op 150 km/h, dat bij gebruik op de Nederlandse (snel)wegen meer dan voldoende is. Doordat de gehele aandrijflijn minder plek inneemt dan bij een normale voorwiel aangedreven auto, beschikt de Ampera-E over veel binnenruimte.

De door het accupakket gevoede elektromotor genereert 204 pk, die moeiteloos op de weg worden gebracht door de 17” banden. Vanzelfsprekend waren wij erg nieuwsgierig naar de praktijk actieradius. Bij een buitentemperatuur van 12 graden, bleek de actieradius gemiddeld op een nette 325 kilometer te liggen.

De testauto was een Business Executive uitvoering die uitzonderlijk luxe is uitgerust met o.a. achteruitrijcamera, Bose geluidsysteem en lederen bekleding. Via de handige MyOpel App kun je de auto gemakkelijk terugvinden op een druk parkeerterrein, de meest efficiënte route plannen én het dichtstbijzijnde laadpunt vinden.

Conclusie

De Opel Ampera-E is een comfortabele familieauto welke van de nodige luxe is voorzien. Vergeleken met zijn concurrenten heeft de auto een behoorlijke actieradius én is de auto snel leverbaar. Voor wie dit jaar nog wil profiteren van een auto met een fiscaal aantrekkelijke bijtelling van 4%, is de Opel Ampera-E een serieuze optie.

De Opel Ampera-E is bij Vemo Lease uit voorraad leverbaar vanaf € 615,- ex. Btw (Business Executive inclusief metalliclak) o.b.v. 60 maanden/ 10.000km/jr.

Met dank aan Opel-dealer Orange Motors Naaldwijk voor het ter beschikking stellen van de Opel Ampera-E.

In het kort

Pluspunten

Prima actieradius door grote accu

Comfort

Hoge instap

Luxe

 Minpunten

Gebruik van veel kunststof in het interieur

Vlakke stoelzittingen

Relatief lange laadtijd door 1-fase lading

Meteen een offerte opvragen? Dat kan via offerte@vemolease.nl of 0174-624057.