Er komen de komende tijd flink wat laadpalen bij in de regio Amsterdam en iets daarbuiten. Total gaat namelijk 20.000 palen plaatsen in drie provincies, zo laat het bedrijf weten.

Het Nederlandse netwerk van laadpalen krijgt de komende jaren een flinke impuls. Total heeft van MRA-E (Metropoolregio Amsterdam Elektrisch) de aanbesteding gekregen voor het plaatsen en exploiteren van 20.000 laadpalen. Het samenwerkingsverband vanuit de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht bewerkstelligt zodoende samen met Total een flinke uitbreiding van de bestaande laadmogelijkheden in die drie provincies. Landelijk gezien betekent het ook een enorme toename; eind vorig jaar stond de teller nog op 50.000 laadpunten in Nederland.

Bij MRA-E kunnen particulieren en bedrijven doorgeven waar een laadpaal goed kan worden gebruikt. Zo wordt de vraag naar de palen in kaart gebracht. Volgens Total kunnen de 20.000 nieuwe palen in de desbetreffende regio wel 15 procent van de totale landelijke vraag beantwoorden. De elektriciteit die bij de palen te halen valt, is volgens het bedrijf 100 procent duurzaam opgewekt met zon- en windenergie.

Bron/ foto: Autoweek.nl