Historie

Het prille begin van Vemo lease

De basis voor Vemo Lease werd in januari 1966 gelegd door Automobielbedrijf Vemo in De Lier, dat in de jaren ’70 het dealerschap van Hanomag-Henschel verwierf. De naam Vemo is afgeleid van Veenman & de Mooij. Door het verworven dealerschap en groei van het personeelsbestand werd er een nieuwe bedrijfsruimte gevonden in Naaldwijk aan de Ambachtstraat. Het dealerschap van Hanomag-Henschel werd in een later stadium verruild voor Mercedes-Benz.

INSPELEN OP DE LEASE-MARKT

Vanaf 1980 heeft Vemo ingespeeld op de autoverhuur- en lease-ontwikkelingen en zichzelf de status aangemeten van universele leasemaatschappij met het leasebedrijf Vemo. Door de gestage groei van het aantal lease-contracten werd er in 1990 besloten een nieuw onderkomen te bouwen, waarvan in januari 1998 de oplevering plaats vond. In december 2004 werd leasebedrijf Vemo aan P.A. van der Kooij verkocht. Deze verkoop hing samen met de verkoop in 2003 van E.G.A.C., het Opel-dealerbedrijf in het Westland waarmee Vemo nauw samenwerkte. P.A. van der Kooij realiseerde in 2008 de nieuwbouw van het Opel- dealerbedrijf aan de Klompenmakerstraat 51 in Naaldwijk en verhuisde Vemo met de inmiddels gesloten E.G.A.C. vestigingen in Honselersdijk en ‘s-Gravenzande mee naar deze nieuwe lokatie.

VEMO LEASE

Op 2 oktober 2008 is Automobielbedrijf Vemo hernoemd naar Vemo Lease. Met de fusie in 2014 van P.A. van der Kooij samen met Opel dealer Eef en Huub is het leasebedrijf onderdeel van de EHKO Holding. Sindsdien opereert Vemo Lease als merk-onafhankelijke leasemaatschappij.

HET SCHAKELT SNELLER MET VEMO LEASE

Een leasemaatschappij gevestigd midden in het hart van het Westland. Daardoor heeft u directe en korte lijnen met onze lease-adviseurs en schade/verzekerings medewerkers. Met een team van 10 medewerkers kunnen wij u adviseren over het leasen (private lease en financial lease), bedrijfswageninrichting, wagenparkbeheer en verzekeringen.