Winterbanden

Zijn winterbanden in Nederland wel nodig vraagt u zich soms af? Het antwoord is ja. Winterbanden presteren optimaal bij temperaturen onder de 7 graden. Het monteren van winterbanden zorgt dan, ook bij koud en regenachtig weer, voor een kortere remweg en dus voor meer veiligheid.

Bij winterbanden is het loopvlak voorzien van een rubbersamenstelling die ook flexibel blijft bij lage temperaturen. Daarnaast hebben winterbanden lamellen. Deze maken de blokken soepeler en zorgen voor meer aangrijpingspunten op het wegdek.

Natuurlijk kost het u een extra set banden (en/of wielen). Maar zolang de ene set onder uw auto zit, slijt de andere set niet. Bovendien hebben moderne auto’s veiligheidssystemen als ABS en ESP. Deze systemen werken alleen optimaal als de banden voldoende grip hebben.

In de lease

U overweegt winterbanden aan uw contract toe te voegen? Dat kan vanzelfsprekend. U heeft daarbij de keuze uit losse banden, wat meer tijd kost met wisselen, of een set op stalen of lichtmetalen velg.

De  kosten voor het toevoegen van winterbanden aan uw contract kunt u bij ons opvragen en zijn afhankelijk van de looptijd, gekozen oplossing voor wat betreft velg of band en grootte van de velg of band.